Der findes mange myter om hypnose, hvor mange af dem ikke passer. Så for at aflive nogle af de misforståede myter, der findes om hypnose, vil jeg her fortælle om to af de mest gængse myter, der er forkerte – og hvad der naturligvis er sandt i forhold til hypnose.

Myte nr. 1: En hypnotisør kan tage kontrollen over dig

Der findes mange myter om, at hypnotisører har evnen til at tage kontrollen over andre mennesker og påvirke dem til noget, de ikke selv har lyst til. Det synes jeg er en af de vigtigste myter af aflive, da det giver mennesker en utryghed og forbeholdenhed overfor hypnose. Men det er faktisk helt ubegrundet. Ingen hypnotisører i verden er i stand til at overtage styringen af andre mennesker og få dem til at gøre noget mod deres vilje.

Hypnose har udelukkende en effekt, når den hypnotiserede selv har et ønske om at lukke suggestionerne ind, hvilket vil sige hypnotisørens positive forslag, og gøre dem til en del af sig selv.

Myte nr. 2: Man kan sidde fast i en hypnotisk tilstand

En anden myte, der florerer om hypnose, er, at man kan blive fanget i en hypnotisk tilstand. Dette er også en meget vigtig myte at aflive, da det selvfølgelig også i høj grad kan være med til at skabe et skræmmebillede af hypnose. Der er ingen chance for, at man kan komme til at sidde fast i en hypnotisk tilstand, fordi alle mennesker automatisk og af sig selv vil komme ud af den hypnotiske tilstand efter et par minutter. Også hvis hypnotisøren ikke skulle afrunde det ordentligt og bringe dig ud af det. Det sker helt naturligt, lidt på samme måde som hvis du har siddet længe i en dyb dagdrøm. Her vil du også af dig selv automatisk komme ud af tilstanden uden sandsynlighed for at blive fastholdt i den. Der findes ikke et eneste eksempel på, at det nogensinde skulle være sket.

Hypnose er endnu en relativt ny behandlingsform for mange mennesker, og når man ikke kender dybdegående til et område, kan nogle være tilbageholdende og forsigtige for at passe på sig selv. Når man lærer om, hvordan hypnose fungerer, og hvordan al kontrol ligger hos kunden selv, vil man dog finde ud af, at man kan føle sig fuldstændig tryg ved at blive hypnotiseret.

Hvis du gerne vil vide mere om hypnose, eller du gerne vil prøve det, er du altid velkommen til at kontakte www.trekantenshypnoseklinik.dk.